Bucureștiul – Micul Paris

Bucureștiul este considerat a fi una dintre cele mai bune destinații de divertisment din sud-estul Europei. Prețurile mici și numeroasele opțiuni diferite atrag mii de vizitatori nu numai din Europa, ci chiar din America, Asia sau Oceania. Este cel mai des descris ca un oraș al contrastelor decât o destinație romantică. Are o arhitectură elegantă construită în perioada dintre cele două războaie mondiale. Cu toate acestea, orașul cunoscut cândva drept Micul Paris are opțiuni pentru cei care caută un moment de dragoste și magie. La începutul secolului XX, Bucureștiul a fost cunoscut sub numele de „Parisul Estului”, datorită arhitecturii sale de artă modernă și a clădirilor municipale mărețe, deseori de design francez. Această măreție decolorată este acum amestecată cu clădiri utilitare lăsate în urmă de zeci de ani de guvernare comunistă. Orașul poate fi mai puțin frumos clasic acum, dar amestecul arhitecturii vechi cu cea modern creează o estetică unică și evocatoare.

Orașul Vechi este unul dintre cele mai animate și pline locuri de viață din București. În apropierea centrului orașului există o zonă cu străzi mici și o mare varietate de clădiri interbelice unde puteți găsi peste 200 de pub-uri, cluburi și terase. Seara de weekend toată lumea este acolo. Este uimitor să vezi atât de mulți oameni într-o zonă atât de compactă. Localurile sunt cu diferite tematici, încercând să imite diferite culturi și formează un amalgam mare de culoare, muzică, stil și ambianță. Însă metropola românească este și un oraș modern, care continuă să devină mai mare și mai bun zi de zi. Nimic din numeroasele lucruri cu care Bucureștiul trebuie să fie mândru este un număr mare de parcuri. Probabil este singurul oraș important din sud-estul Europei cu atât de multe parcuri. Oriunde ai merge, vei găsi unul care să te așeze și să te relaxezi. Am fost foarte impresionat de faptul că toate sunt într-o stare aproape perfectă și sunt foarte bine proiectate. Este foarte interesant să arunci o privire asupra persoanelor care le vizitează. De la grupuri de prieteni sau cupluri tinere, până la persoane în vârstă și diferiți artiști, toți localnicii și vizitatorii par să se petreacă foarte bine și fac tot posibilul pentru a-i menține curat.

Descarca cu SaveFrom.Net Downloader

București este capitala României. Este cel mai populat oraș și cel mai important centru industrial și comercial al țării. Despre București se poate spune că este un oraș plin al contrastelor. De la arhitectura arhaică a orașului vechi pînă la monumentalele clădiri în stil high-tech ce copleșesc prin intensitatea lor. Această metrolpolă europeană te cucerește prin parcuri pline de copaci, prin străzi pietonale, clădiri culurale, cum ar fi teatre sau muzee. Orașul vechi se desprinde parcă din istorie și te încîntă prin cladirile sale de o vechime considerabilă. Apoi brusc, de parcă ar fi tăiat de o linie dreaptă, această parte veche a orașului se desprinde și se deschide o nouă fațadă a orașului, cea modern. Este atît de diferită, cu cladiri impunătoare, cu bulevarde asfaltate și deschise ce se pot vedea clar de la mari înălțimi. Iată așa se prezintă, orașul București, numit cîndva Micul Paris.

Dane & Stacey sunt călători cu normă întreagă din Noua Zeelandă. Ei împărtășesc vlog-uri despre țări în timp ce le vizitează pentru câteva zile, ca și majoritatea vloggerilor. Slow Travel este ceea ce îi definește. Închirierea unui apartament îi ajută să petreacă mai mult timp explorând un oraș, împărtășind viața locală și pătrunzînd cu adevărat în culturi și experiențe. În cele din urmă, obiectivul lor este să creeze videoclipuri informative, distractive și cinematografice. Acest video este o prezentare a Bucureștiului, capitala României. În special, a Orașului Vechi, despre care auzise multe lucruri interesante.

Prima zi de explorare a Bucureștiului este îndreptătă spre orașul vechi – centrul orașului din capitala României – pentru a înțelege ce înseamnă să călătorești în acest oraș. Orașul vechi este înțeles turistic, așa cum este orice centru al orașului – un loc minunat pentru plimbare. Bucureștiul, așa cum este cunoscut de localnici, are un sentiment cu adevărat unic.