Cele mai bune lucruri de făcut în București pentru cei ce vizitează pentru prima data orașul

Cele mai bune lucruri de făcut în București pentru cei ce vizitează pentru prima data orașul

Bucureștiul este un oraș candidat sigur și o destinație demnă de a fi vizitată de turiști. Capitalul vibrant și haotic al României este o atracție de primă clasă pentru vizitatorii care doresc să experimenteze ceva diferit și autentic. În cazul în care plănuiți să vizitați Bucureștiul pentru prima dată, mai jos sunt cîteva dintre cele mai bune lucruri de făcut la București.

Vizitați Palatul Parlamentului

O necesitate a oricărei vizite la București, Palatul Parlamentului, cunoscut și ca Casa Poporului, este, fără îndoială, cel mai renumit punct de reper al perioadei comuniste din România. Una dintre cele mai impresionante și controversate construcții din lume, Casa Poporului este un simbol de neuitat al unui regim care a refăcut iremediabil istoria țării. Cea de-a doua cea mai mare clădire de pe planetă, după Pentagon, Palatul Parlamentului se întinde pe 370.000 de metri pătrați și are 84 de metri înălțime. Parte a viziunii lui Ceaușescu de a-și crea propria versiune a capitalei, construcția este cu adevărat monumentală. Mai mult de 1.000 de camere, unele cu decoratiuni realizate manual din cele mai fine si mai scumpe materiale, inclusiv metale rare si peste 700 de candelabre de cristal, nu mai vorbim de adăpostul nuclear și de tunelurile de evacuare din subterană. Vizitarea acestei atracții este pe locul I al4 listei noastre cu cele mai bune lucruri de făcut în București.

Faceți o plimbare pe bulevardul Victoriei

Avînd o lungime de 2,7 kilometri și începînd de la Piața Organizației Națiunilor Unite pînă la Piața Victoriei, o plimbare pe bulevardul Victoriei este nu numai cea mai bună modalitate de a vedea principalele atracții istorice și culturale ale capitalei, ci și un punct excelent de pornire pentru a explora Bucureștiul. Atracțiile majore ale bulevardului includ Muzeul Național de Istorie, Palatul CEC, Palatul Militar, Piața Revoluției, Muzeul Național de Artă, Ateneul, Muzeul Colecțiilor de Artă și Palatul Cantacuzino care găzduiește Muzeul George Enescu.

Sfaturi de călătorie: Nu ratați vizita la Muzeul Național de Istorie al Muzeului Național de Artă.

Explorați orașul vechi

Orașul vechi va fi, probabil, prima parte a vizitei dumneavoastră la București. Păstrând unele din cele mai vechi monumente din capitală, dar și străzi pline de viață, de numeroase restaurante și baruri, această mică parte a Bucureștiului este una dintre cele mai vibrante zone și o necesitate de a fi vizitată. Principalele atracții includ Conacul Manuc din secolul al XIX-lea, cea mai veche biserică din oraș și cea mai veche resedință a prinților medievali, Manastirea Stavropoleos din secolul al XVIII-lea, fostele edificii bancare și străzile comerciale vechi.

Sfaturi de călătorie: În timpul verii, străzile înguste sunt aproape complet ocupate de terase în aer liber. Dacă preferați o experiență mai puțin aglomerată, începeți turul în prima parte a zilei și reveniți seara pentru o cină tipic românească.

Vizitați Muzeul Satului

Muzeul Satului afișează o colecție complexă de peste 53.000 de obiecte tradiționale în zona cu aer liber și spații interioare. Expoziția permanentă cuprinde peste 300 de monumente, inclusiv biserici de lemn vechi de sute de ani, case tradiționale, toate aduse la muzeu din diferite colțuri ale țării. Situat în cel mai mare parc din București, Herăstrău, aceasta este una dintre cele mai importante atracții culturale ale capitalei și unul dintre cele mai importante muzee în aer liber din România. Un tur al muzeului reprezintă o oportunitate unică de a cunoaște o parte fundamentală a patrimoniului cultural al României fără a ieși din București. Nu ratați!

Ore de vizită: de miercuri până duminică de la 09:00 la 17:00

Vizitați Cimitirul Bellu

Acest cimitir este cu adevărat una dintre cele mai autentice atracții culturale din București, o galerie unică în aer liber a sculpturilor funerare impresionante și a mormintelor create de artiști celebri din secolele trecute, aproape 200 dintre acestea fiind cotate drept monumente istorice.

Vizitați biserici vechi seculare

Bucureștiul are numeroase biserici vechi, unele dintre ele având importanță istorică majoră. Datînd din diferite secole și construite în diferite stiluri arhitecturale, aceste biserici au picturi interioare de ultimă oră și o istorie bogată, recomandate drept atracții culturale cheie. Vă recomandăm să nu ratați bisericile Stavropoleos, Coltea, Zlatari, Bucur, Radu Voda, Sfântu Gheorghe, Sfântu Spiridon Nou, Mihai Voda, Antim și Patriarhia.

Sfaturi de călătorie: bisericile sunt deschise zilnic și fotografiile sunt permise atâta timp cât nu deranjezi activitățile religioase. Duminicile sunt foarte aglomerate. Dacă sunteți interesat de arhitectura și picturile interioare, este mai bine să alegeți o altă zi pentru o vizită.

Mergeți în parcurile locale

Bucureștiul nu este cea mai ecologică capitală din Europa, dar parcurile sale sunt o adevărată oază în jungla urbană, cele centrale având o parte din importanța istorică. Parcul Carol a fost inaugurat în 1906 de regele Carol I, Herăstrău în timpul regelui Carol al II-lea, în timp ce Cișmigiu este cel mai vechi parc din capitală. Veți vedea cel puțin una dintre ele dacă explorați partea centrală a Bucureștiului pe jos.